11 października 2009

Makaron z tuńczykiem

Jedno z szybkich dań, które można przygotować na obiad :) 

składniki:
  • opakowanie makaronu świderki,
  • 2 puszki tuńczyka w oleju,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 2 średnie cebule,
  • 200 ml śmietany 18%,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sol, pieprz, czerwona papryka w proszku
  •  20 dkg żółtego sera
  • szczypior do przybrania
Makaron ugotować. Na oleju z jednej puszki tuńczyka smazymy cebule z czosnkiem, gdy bedzie juz rumiana dodajemy odlanego tunczyka z obu puszek. chwile przesmazamy a nastepnie zalewamy to smietana. gestosc sosu regulujemy sobie iloscia smietany dodanej do sosu. po chwili dodajemy kukurydze, przyprawiamy. chwile dusimy na malutkim ogniu. gdy nasz makaron jest juz gotowy zostawiamy odrobine wody z gotowania makaronu, ktory dodajemy razem ze swiderkami do cieplego sosu. posypujemy startym zoltym serem, posypujemy posiekanym szczypiorem i serwujemy.. Mniam, pycha!!!




 







Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka