Doskonale danie na podwieczorek dla malych pociech. Nasze Malenstwo bardzo je lubi nie tylko z jablkiem, ale rowniez ze sliwka czy miksem owocowym np. sliwka, morela, jablko.
- 1/2 sliwki,
- 1 suszona morela,
- 1/2 jablka,
- kleik ryzowy lub kaszka ryzowa,
- 1/2 surowego zoltka,
- 100 ml wody,
- 1 lyzeczka oliwy.
Owoce umyc, sliwke i morele pokroic na male kawaleczki, jakblko obrac i zetrzec na tarce jarzynowej. Wszystko wrzucamy na wrzaca sie wode. Gotujemy az owoce lekko sie rozgotuja. Odstawiamy do wystygniecia. Gdy jest cieple dodajemy kleik lub kaszke, w takiej ilosci aby zrobilo sie geste( ok.2 lyzeczek) i polaczylo sie. Nastepnie dodajemy 1/2 surowego zoltka. Mieszamy i gotujemy. Po zagotowaniu dodajemy oliwe.
Kolorowo, owocowo i zdrowo! julk je już jajecznicę z jajek przepiórczych, nic się nie dzieje , więc za parę dni wypróbujemy jajko kurze. Niestety na mleko nadal źle reaguje i jesteśmy na tym paskudnym bebilonie pepti
OdpowiedzUsuńMaila napiszę po swiętach Ostatnio z czasem u mnie krucho
Pozdrawiam
wiesz, nie tylko małe pociechy lubią takie papki :-)
OdpowiedzUsuń