25 kwietnia 2010

Pasta jajeczna dla dzieci od 11 miesiaca:)

Przepis pochodzi z miesiecznika Dziecko, z numeru kwietniowego 2010. Jest to bardzo smaczna pasta dla takich malych jak Nasz Oliver i duzych szkrabow tez na pewno bedzie smakowac. Bardzo polecam i powiem Wam ze nawet i ja sie zalapalam na odrobinke tej pysznej pasty:)


skladniki:
  • zoltko jajka ugotowanego na twardo,
  • kawalek swiezego ogorka,
  • rzodkiewka,
  • lyzeczka drobno pokrojonego szczypiorku,
  • lyzeczka gestego jogurtu,
  • maslo,
  • grahamki bez skory lub chleb.

Ogorek i rzodkiewke zetrzec za tarce o drobnych oczkach,odcisnac. Zoltko dokladnie rozcieramy widelcem, mieszamy z warzywami,szczypiorkiem i jogurtem. Kromki pieczywa smasujemy maslem i pasta jajeczna. Kromki kroimy w male kwadraty dostosowane do potrzeb dziecka:) Smacznego..




Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka