Przepis pochodzi z miesiecznika Dziecko, z numeru kwietniowego 2010. Jest to bardzo smaczna pasta dla takich malych jak Nasz Oliver i duzych szkrabow tez na pewno bedzie smakowac. Bardzo polecam i powiem Wam ze nawet i ja sie zalapalam na odrobinke tej pysznej pasty:)
skladniki:
- zoltko jajka ugotowanego na twardo,
- kawalek swiezego ogorka,
- rzodkiewka,
- lyzeczka drobno pokrojonego szczypiorku,
- lyzeczka gestego jogurtu,
- maslo,
- grahamki bez skory lub chleb.
Ogorek i rzodkiewke zetrzec za tarce o drobnych oczkach,odcisnac. Zoltko dokladnie rozcieramy widelcem, mieszamy z warzywami,szczypiorkiem i jogurtem. Kromki pieczywa smasujemy maslem i pasta jajeczna. Kromki kroimy w male kwadraty dostosowane do potrzeb dziecka:) Smacznego..
pastę z jajek lubię. wiosenną.
OdpowiedzUsuń