26 maja 2010

Butternut squash pasta - od 10 miesiaca

My zjedlismy potrawke z kurczaka, ktora Wam podalam a Malenstwo zajadalo sie makaronem. 
Butternut squash to nic innego jak dynia pizmowa. Na zewnatrz moze nie wyglada pieknie,ale w srodku ma cudny pomaranczowy kolor, a po ugotowaniu jest slodka i smaczna. Oli bardzo lubi polaczenie dyni z groszkiem, wiec dzis mial uczte na calego..
Przepis pochodzi z jednej z angielskich stron www na temat gotowania dla dzieci:)


skladniki:
  • 1/2 duzej dyni pizmowej- obranej z twardej skory oraz bez pestek,
  • 50 g makaronu,
  • 25 g masla,
  • 25 g mrozonego groszku,
  • suszona szalwia- nie dalam bo nie mialam,
  • odrobina startego cheddara.

Udusic dynie w odrobinie wody do miekkosci, nastepnie rozgniesc tluczkiem do ziemniakow na jednolita mase. Ugotowac makaron oraz groszek we wrzacej wodzie. Roztopic maslo na patelni razem ze szczypta szalwi, nastepnie dodac rozgnieciona dynie, makaron i groszek. Dokladnie wymieszac i zdjac z ognia, posypac startym serem i podawac.



Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka