23 czerwca 2010

Red masala

Przydaje sie do przyrzadzania dan z kuchni indyjskiej. Przepis z "The Masala cookbook"

skladniki na mala porcje:
  • 1 lyzeczka drobno pokrojonego swiezego czerwonego chilli,
  • 1 lyzka drobno pokrojonego swiezego zielonego chilli,
  • 1/2 lyzeczki drobno posiekanego czosnku,,
  • 1 lyzeczka drobno posiekanego swiezego korzenia imbiru,
  • 2 lyzeczki kruszonego chilli,
  • 1/2 lyzeczki soli,
  • 1/4 lyzeczki papryki.

Wszystkie skladniki musza byc drobno posiekane lub tez jesli ktos woli zmielone w blenderze. Ta ilosc pasty starcza na 2-3 dania.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka