ojj dawno nie jadlam tak dobrych roladek. pomimo ze mialam za malo szpinaku ( reszte zjadlam na surowo:) ) to i tak bylo pyszne, a z miesa, ktore mi zostalo zrobilam roladki z innym nadzieniem na nastepny dzien, ale o tym nastepnym razem. szybkie w wykonaniu i smaczne. polecam:)
zrodlo: klik klik
skladniki:
- 1 kg schabu
- 450 g szpinaku siekanego FRoSTA- ja uzylam swiezego
- 200 g sera feta
- 6 ząbków czosnku- dalam 3 zabki
- 2 łyżki masła- uzylam oliwy z oliwek extra virgin
- sól, pieprz, bazylia
- 2 jajka, bułka tarta
- 4 łyżki oleju-oliwa z oliwek
Schab pokroić na plastry i dokładnie rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić ( wyplukalam swiezy szpinak i dalam na goraca oliwe, poddusilam chwile az zmniejszylo swoja objetosc), podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i bazylię do smaku. Tak przygotowaną masą smarować rozbite kotlety i dodać ser feta pokrojony w kostkę. Zwijać roladki, następnie obtoczyć je w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego : )
Lubię eksperymenty ze szpinakiem, a twoje danie wpadło mi w oko:)
OdpowiedzUsuńdziekuje za komplement ze Ci sie podoba:)
OdpowiedzUsuńAga Ty sie bierz za pisanie ksiazki kulinarnej :) Pysznie wygladaja! /Dorotka R.
OdpowiedzUsuń