uwielbiamy pankaces w kazdej slodkiej postaci.. czy to czekoladowe, czy z jablkiem kazde sa pochlaniane w tempie ekspresowym:) te delikatne i bardzo smaczne zjedlislimy rownie szybko :) ja zrobilam od razu z podwojnej porcji i wyszlo mi okolo 10 sredniej wielkosci placuszkow.
Polecam!!
zrodlo: klik klikskladniki na pojedyncza porcje:
- 3 łyżki płatków owsianych
- ¼ szklanki mąki orkiszowej-uzylam maki razowej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 białko*
- ¼ szklanki mleka (u mnie sojowe)
- 2 kostki mlecznej czekolady
- 3 łyżki malin (świeże lub mrożone)- uzylam mrozonych
pierwsza rzecza jaka zrobilam to wyjelam maliny z zamrazarki i polozylam je na reczniku kuchennym zeby troszke sie odmrozily. pokroilam czekolade na drobna kosteczke.
w misce wymieszalam suche skladniki placuszkow, czyli platki, make, proszek do pieczenia, a nastepnie dodalam jajko/bialko i mleko. dokladnie wymieszalam. wmieszalam czekolade oraz maliny. ponownie delikatnie wymieszalam.
na rozgrzana patelnie wylalam odrobinke oliwy i kladlam lyzka porcje ciasta. smazylam na srednim odniu przez chwile, a potem tak samo z druga strona.
podalam je z miodem oraz plasterkami kiwi. Smacznego:)
*gdy robicie z podwojnej porcji dodajcie cale jajo.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz