17 października 2009

Kotlet schabowy

Każdy go chyba zna i każdy go chyba umie zrobić.. To kotlet schabowy..


składniki:

  • 2 kotlety schabowe,
  • sól, czosnek w proszku,
  • pieprz,
  • majeranek,
  • mąka,
  • jajo,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.

Rozbić kotlety na cieńsze kawałki,natrzeć je solą, pieprzem i posypać majerankiem oraz odrobiną czosnku w proszku. Odstawić na 15 minut żeby się przegryzło :).W międzyczasie możemy wstawić ziemniaczki lub zrobić sałatkę np. z sałatą,ogórkiem i pomidorem z sosem czosnkowym, rewelka!! Roztrzepujemy jajo z odrobinką mleka, obtaczamy kotlet w mące potem moczymy w jaju, a na końcu obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju, na rumiano z obu stron. Podajemy z ziemniaczkami i sałatką...




Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka