Ten przepis zaczerpnęłam od Majanki, choć troszkę zmieniłam jego skład, a mianowicie zamiast maślanki albo kefiru dałam zwykłe mleko. Powiem szczerze, że pewnie te oryginalne pancakes są sto razy lepsze od tych moich, ale co tu narzekać skoro się chciało to zrobiło się z tego co się miało :) Smaczne były i pewnie je powtórzę, ale z kefirem tym razem..Aaa i jeszcze jedna uwaga! pancakes z mlekiem nie wychodzą takie puszyste jak te z kefirem lub maślanką..
Składniki:
- 1 szklanka mąki,
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 łyżki cukru pudru,
- 1 1/4 szklanki maślanki lub kefiru-zwykłe mleko,
- 1 jajko roztrzepane,
- 2 łyżeczki miodu płynnego,
- 20g roztopionego masła,
- 250g borówki amerykańskiej.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz