4 listopada 2009

Pstrąg w panierce

Technika robienia panierki do pstrąga jest taka sama jak do schabowego, wiec trudu za dużo nie ma, a ryba wychodzi bardzo soczysta i smaczna aż rozpływa się w ustach:)



składniki:
  • cały pstrąg bez głowy,
  • przyprawa do ryby,
  • pieprz, sól,
  • jajo+ troszkę mleka,
  • bułka tarta,
  • mąka,
  • olej.


Przyprawiamy rybę solą, pieprzem oraz przyprawą do ryby. przygotowujemy sobie panierkę, czyli rozbijamy jajo dajemy odrobinę mleka, roztrzepujemy to razem. Obtaczamy rybę w mące, jaju a potem w bułce. Smażymy na rumiano z każdej strony a na samym końcu układamy rybę na grzbiecie żeby się usmażyła i tam :) Podajemy z ziemniaczkami i np. z surówką z pora. Mmmm pycha:)



Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka