29 listopada 2009

Sałatka z zupek chińskich

Pomysł zrobienia tej sałatki podsunęła mi moja kuzynka Kasia, która jadła ją u koleżanki, a potem zrobiła ją sama. Mówiła, że jest bardzo szybka i smaczna i jak się potem okazało taka jest. Szybko, a zarazem bardzo smacznie. Mojemu M. bardzo smakowała i bardzooo szybko znikała mu z talerzyka:)  To druga propozycja do Baru Sałatkowego II .


składniki:
  • 2 zupki z makaronem chińskim-ja dałam 2 ostre zupki rosołowe amino, 
  • 5 jajek,
  • puszka kukurydzy,
  •  4 małe ogóreczki korniszony,
  • 1 papryka kolorowa-ja dałam pomarańczową,
  • ok. 4 łyżek majonezu,
  • ok.2 łyżeczek musztardy.

Zupki chińskie zalać wrzątkiem razem z przyprawami, przykryć żeby nasiąkły. Paprykę oraz ogórki pokroić w małą kostkę. Jajka ugotować na twardo i też pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki razem, wymieszać i dodać majonez oraz musztardę, wymieszać. Spróbować czy jest dobra do smaku. Schłodzić przed podaniem. Smacznego:) 







Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka