A oto dzisiejszy obiadek, który był robiony na biegu:) szczerze wyszedł rewelacyjny czego się nie spodziewałam..
- 400 g kawałków z indyka pokrojonego w kostkę,
- 1 cebula,
- ok. 100 g pieczarek,
- 1/2 łyżeczka curry,
- oregano,
- sól, pieprz,
- ostra papryka,
- musztarda,
- 1 łyżka mąki,
- 1 łyżka masła,
- olej,
- mleko.
Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Na patelni rozgrzać olej , wrzucić cebulę, zeszklić. Następnie wrzucamy mięso, które wcześniej było pokrojone w kostkę. Przesmażamy to razem chwilkę. przyprawiamy i smażymy dalej. Wrzucamy pokrojone pieczarki. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Gdy mięso jest już prawie gotowe na oddzielnej patelni roztapiamy łyżkę masła na to dajemy mąkę. Smażymy tak długo aż się zrumieni. następnie podlewamy mlekiem wymieszanym z wodą. gotujemy aż zgęstnieje,dodajemy musztardę, przyprawiamy curry i pieprzem. Mieszamy i zagotowujemy. Tak gotowy sos wlewamy do mięsa. Zagotowujemy. Przyprawiamy jeśli trzeba. Podajemy z ziemniakami i mizeria.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz