kilka dni temu przegladajac blogi i stare ich wpisy natknelam sie na jeden ciekawy i smaczny u Kasiiii24 o pysznym deserze z kaszy jaglanej. nawet sie nie zastanawialam i zrobilam go Oliemu na kolacje. Maly zjadal ze smakiem slodki dzem od babci i pyszna kaszke z przepisu Kasi.Polecam..
Cytuje..
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka wody
- 2 łyżki cukru
- dżem truskawkowy- u nas dzem wisniowy z zeszlego roku
- cukier puder
Składniki:Kaszę wrzucamy na gotującą się, posłodzona wodę z mlekiem i gotujemy ok. 30 minut. Nakładamy porcje na talerz i serwujemy z ulubionym słodkim dodatkiem. Ja użyłam dżemu z tegorocznej produkcji, ale początkowo myślałam o prażonych jabłkach. Jeśli wyda się za mało słodkie, można posypać cukrem pudrem.
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka wody
- 2 łyżki cukru
- dżem truskawkowy- u nas Kaszę wrzucamy na gotującą się, posłodzona wodę z mlekiem i gotujemy ok. 30 minut. Nakładamy porcje na talerz i serwujemy z ulubionym słodkim dodatkiem. Ja użyłam dżemu z tegorocznej produkcji, ale początkowo myślałam o prażonych jabłkach. Jeśli wyda się za mało słodkie, można posypać cukrem pudrem.
Jakie to proste i zdrowe. Pomysł na lekki obiad i deser.
OdpowiedzUsuńNie przyszło by mi do głowy, by wykorzystywać kaszę jaglaną do deserów ;-) A szkoda, bo wygląda to bardzo obiecująco!
OdpowiedzUsuńCiekawy smakołyk z kaszy jaglanej, wygląda smakowicie:)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńRobiłam bez mleka!!! Już wiem, gdzie był błąd! :-)
OdpowiedzUsuń