składniki:
- 1 kg karkówki,
- 3-4 cebule,
- ok. 1/2 kg pieczarek,
- olej,
- sól, pieprz, ostra papryka.
- zalewa:
- 3 łyżki wody,
- 2 1/2 łyżki magii,
- 2 1/2 łyżki octu,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 2 łyżki cukru.
- Wszystkie składniki zalewy X3
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry, posolić i popieprzyć, obsmażyć na patelni. Cebulę pokroić w pół krążki, zeszklić na patelni. Bierzemy blaszkę na sam spód układamy trochę cebuli, potem pieczarki, mięso i czynność powtarzamy, czyli cebula i pieczarki. Zalewamy to zalewą i pieczemy ok. jednej godziny w temperaturze 120 stopni. Można podawać jako obiad z ziemniaczkami i sałatką lub z samym pieczywem.Smacznego
polecam:)bardzo smaczne!!!
OdpowiedzUsuńZrobiłam ta karkówkę na święta. Było pysznie :))) Małgosia.
OdpowiedzUsuńmnie też bardzo się podoba ten przepis:)Smaczne!Polecam!
OdpowiedzUsuńPYCHOTA!!!!!!!
OdpowiedzUsuńwidzialam juz ten przepis u kogos innego ;)
OdpowiedzUsuńwłaśnie ją robię ale wygląda pysznie
OdpowiedzUsuńZobaczymy co z tego wyjdzie :))) Pachnie cudnie :))
OdpowiedzUsuńczy to pod przykryciem sie piecze ???
OdpowiedzUsuńNie,nie trzeba.przykrywac choc jesli za bardzo nam sie przypieka mozemy przykryc folia aluminiowa. pozdrawiam
OdpowiedzUsuńRobiłam to danie w podobny sposób, tyle, że bez pieczarek, a wczoraj zrobiłam wg. tego przepisu i rewelacja!! Dzieci zjadły ze smakiem, a od męża usłyszałam, że gotuję najlepiej na świecie:) ciiii, dzięki za przepis
OdpowiedzUsuń