24 czerwca 2010

Placuszki cukiniowo-kukurydziane

Zrobilam je na predce, bo nie mialam co zrobic z reszta kukurydzy, ktora mi zostala w puszce. Cukinie mialam wiec polaczylam dwa skladniki i sa pyszne placuszki, ktore bardzo smakowaly naszej trojce:)


skladniki
  • 2 srednie cukinie,
  • pol puszki kukurydzy konserwowej,
  • ok. 2 lyzek maki,
  • jajko,
  • olej.

Cukinie umyc, odciac konce, zetrzec na tarce jarzynowej. Kukurydze odsaczyc z soku.Wszystko razem wymieszac, dodac make, jajko, wymieszac raz jeszcze i smazyc na rozgrzanej patelni na srednim ogniu tak aby placki usmazyly sie w srodku. Wykladac na reczniki papierowe aby nadmiar tluszczu wsiakl w recznik. Ja nie dawalam przypraw poniewaz jadl je nasz Maly. Bez soli i pieprzu tez byly wysmienite, podane ze smietana.






Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka