11 listopada 2012

spaghetti kukurydziane z porem, pieczarkami i boczkiem

szukalam szybkiego przepisu z wykorzystaniem pieczarek i boczku, ktore zalegaly mi w lodowce.. przez przypadek wpadlam na pyszn, jak pozniej sie okazalo przepis, ktory robi sie w mgnieniu oka. podaje oryginal uwzgledniajac swoje zmiany. 
Polecam:)

 zrodlo: klik klik

skladniki:

  • 150 g makaronu spaghetti kukurydzianego- zamienilam na swiderki pelnoziarniste
  • 100g boczku najlepiej wedzonego- dalam 180g nie wedzonego
  • 2 duze pory
  • 100 ml smietany 30%-  uzylam smietany creme fraiche
  • 100g pieczarek
  • sol, pieprz, tymianek, oregano.


Pieczarki kroimy w półplasterki i smażymy chwilę na patelni. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Dodajemy pory pokrojone w półplasterki i mieszamy z pieczarkami. Smażymy wszystko około 5 minut po czym dolewamy śmietanę i dusimy do czasu aż śmietana się zredukuje i sos zgęstnieje. Na koniec przyprawiamy i wykładamy na makaron.  





















Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka