7 stycznia 2013

jaglana z malinami

pyszny byl ten deserek, pyszny choc smak kwasnych owocow malin nie podszedl moim dzieciom.. no coz wiecej bylo dla mnie:) od siebie maliny zastapilam borowka oraz dodalam troche jogurtu naturalnego z lyzeczka miodu.
musze sie nauczyc jak poprawnie trzeba gotowac kaszke jaglana, bo zawsze wychodzi mi taka zbita..hmmm macie jakies rady??

 zrodlo:klik klik

skladniki:

  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 1/2 szklanki wody
  • 5 tabletek stevii (np. SteviGold)- zastapilam miodem
  • miseczka malin mrożonych-borowki
  • kropelki czekoladowe do dekoracji-zamiast tego jogurt z miodem i borowki
Kaszę przepłukać pod wodą, wrzucić do wrzątku ze stevią i gotować ok. 30 minut, dolewać wody jeśli będzie potrzeba. Maliny wyciągnąć wcześniej lub wsadzić na kilkanaście sekund do mikrofalówki, żeby puściły sok. Ugotowaną kaszę przekładać do szklanek robiąc warstwy z malin. Na górę sypnąć trochę czekoladowych kropelek. 

Smacznego!



















Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka