7 stycznia 2013

jaglana z malinami

pyszny byl ten deserek, pyszny choc smak kwasnych owocow malin nie podszedl moim dzieciom.. no coz wiecej bylo dla mnie:) od siebie maliny zastapilam borowka oraz dodalam troche jogurtu naturalnego z lyzeczka miodu.
musze sie nauczyc jak poprawnie trzeba gotowac kaszke jaglana, bo zawsze wychodzi mi taka zbita..hmmm macie jakies rady??

 zrodlo:klik klik

skladniki:

  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 1/2 szklanki wody
  • 5 tabletek stevii (np. SteviGold)- zastapilam miodem
  • miseczka malin mrożonych-borowki
  • kropelki czekoladowe do dekoracji-zamiast tego jogurt z miodem i borowki
Kaszę przepłukać pod wodą, wrzucić do wrzątku ze stevią i gotować ok. 30 minut, dolewać wody jeśli będzie potrzeba. Maliny wyciągnąć wcześniej lub wsadzić na kilkanaście sekund do mikrofalówki, żeby puściły sok. Ugotowaną kaszę przekładać do szklanek robiąc warstwy z malin. Na górę sypnąć trochę czekoladowych kropelek. 

Smacznego!



















6 komentarzy :

  1. Właśnie dla tego wyczekuję malin i truskawek...

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam kaszkę jaglaną.. szkoda tylko, że maliny mrożone już wszystkie wyjadłam;<

    OdpowiedzUsuń
  3. qwert123- z borowka tez swietnie smakuje. faktem jest ze potrzebny jest wtedy "nawilzacz" u mnie to byl jogurt z miodem
    Kasia- ojjj ja tez czekam za swiezymi owocami:)

    OdpowiedzUsuń
  4. O, muszę sobie w najbliższych dniach przygotować taką kaszę. Pyszna, zdrowa - czego więcej chcieć? :) Ach, no tak! Malin...

    OdpowiedzUsuń
  5. jakoś nie mam odwagi z tą jagląną, ale widzę, że apetycznie wygląda, nawet bardzo, kiedyś spróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. whiness- sprobuj z innymi owocami:)
    veggie- mi ona smakuje choc jej ugotowanie to wyzwanie:)

    OdpowiedzUsuń

Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka