wlasnie je zrobilam i dziele sie z Wami tym przepisem, bo wyszlo pyszne:) ciezkie, ale za to pachnace od przypieczonych migdalow, a dodatek kakao i cynamonu dodaje im tego "cos".
Polecam!!
skladniki:- 330g migdalow ze skorka
- 1/2 lyzki kakao
- 1/4 lyzeczki cynamonu
migdaly przypieklam na patelni az skorka zrobila sie lekko brazowa. wsypalam jeszcze cieple do mojego thermomixa dodalam kakao, cynamon i zmielilam na gladka mase. zajelo mi to okolo 1min 30 sek. na obrotach turbo. przelozylam do sloiczka i gotowe:)
masło z migdałów <3 uwielbiam je !!
OdpowiedzUsuńUwielbiam masło migdałowe a z dodatkiem kakao musi byc pyszne! :)
OdpowiedzUsuńSwietne!:)
OdpowiedzUsuńWszyscy skupiaja sie zawsze na masle orzechowym z fistaszkow,a nikt nie pomyslal o migdalach!
Taaak! Bardzo podoba mi sie Twoj pomysl :D
dziekuje Wam za komentarze:)
OdpowiedzUsuństwierdzam, ze te z migdalami i kakao chyba bedzie moim ulubionym dodatkiem do owsianki, jablka czy kromala chleba
Kolejne które czeka w kolejce do przetestowania:)
OdpowiedzUsuń