8 kwietnia 2013

Migdaly + kakao + cynamon = maslo

wlasnie je zrobilam i dziele sie z Wami tym przepisem, bo wyszlo pyszne:) ciezkie, ale za to pachnace od przypieczonych migdalow, a dodatek kakao i cynamonu dodaje im tego "cos".
 Polecam!!
 skladniki:

  • 330g migdalow ze skorka
  • 1/2 lyzki kakao
  • 1/4 lyzeczki cynamonu

migdaly przypieklam na patelni az skorka zrobila sie lekko brazowa. wsypalam jeszcze cieple do mojego thermomixa dodalam kakao, cynamon i zmielilam na gladka mase. zajelo mi to okolo 1min 30 sek. na obrotach turbo. przelozylam do sloiczka i gotowe:)










5 komentarzy :

  1. masło z migdałów <3 uwielbiam je !!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam masło migdałowe a z dodatkiem kakao musi byc pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Swietne!:)
    Wszyscy skupiaja sie zawsze na masle orzechowym z fistaszkow,a nikt nie pomyslal o migdalach!
    Taaak! Bardzo podoba mi sie Twoj pomysl :D

    OdpowiedzUsuń
  4. dziekuje Wam za komentarze:)
    stwierdzam, ze te z migdalami i kakao chyba bedzie moim ulubionym dodatkiem do owsianki, jablka czy kromala chleba

    OdpowiedzUsuń
  5. Kolejne które czeka w kolejce do przetestowania:)

    OdpowiedzUsuń

Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka